Forum 13 Kompania - grupa ASG z Lubonia Strona Główna
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyGalerieZaloguj
Niedziela 6 maja
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum 13 Kompania - grupa ASG z Lubonia Strona Główna » Strzelanki Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
Niedziela 6 maja
Autor Wiadomość
Kugar

Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Załóżmy na wlkp ankietę i wspólnie zagłosujmy za jedną miejscówką. ; P
Nie trzeba zakładać ankiety, można po prostu zakomunikować, że robimy w danym miejscu.

Jeśli mamy zrobić spotkanie na ogólnowielkopolskiej, to będzie to raczej nasza inicjatywa, dlatego przydałby się jakiś "musk", który to wszytko ogarnie. Jakieś namiastki scenariusza też byłyby mile widziane, bo team deatchmatch bardzo szybko się nudzi. Nie musi to być od razu wielka kampania.

Z miejscówek znam tylko Chemiczną i FII, przy czym bawiłem się tylko na Chemicznej, dlatego teraz chciałbym na FII. Są sprzeciwy? Wink

1. Peacemaker (jesli nie bedzie pracowal)
2. Marusia - jesli jej maz nie bedzie pracowal
3. Niki
4. Naytek
5. Kugar

Post został pochwalony 0 razy
Czw 18:26, 03 Maj 2007 Zobacz profil autora
Seether

FII to świetny fort! Chyba najczęściej z poznańskich bywałem właśnie tam... jednakże jest on dość 'otwarty'. Serce fortu jest niezalesione, sporo wałów, sporo biegania, niewiele miejsca do ukrycia się (po za zalesionym obrzeżem od strony pól). Nie spotkałem się jeszcze z walkami w schronach F2.
Odnoszę wrażenie, że ciekawiej może być właśnie na FIV. Byłem tam co prawda tylko raz, ale teren jest naprawdę godny. Las, znaczne różnice terenu i sporo otwartych schronów. Wadą jest pare dość paskudnych skarp, ale przecież nikt na oślep nie będzie tam biegać Smile.

No nic, dość marudzenia, dopisuje się do listy na niedzielę Smile

1. Peacemaker (jesli nie bedzie pracowal)
2. Marusia - jesli jej maz nie bedzie pracowal
3. Niki
4. Naytek
5. Kugar
6. Seether

Czw 18:55, 03 Maj 2007 Zobacz profil autora
chavez

Ja niestety - jak już dawno temu mówiłem Oficerowi - nie mogę być 6 maja. Bawcie się dobrze Smile .

Czw 20:39, 03 Maj 2007 Zobacz profil autora
Kugar

Na FIV jeszcze nie byłem, więc możemy tam pojechać Smile Jeśli ktoś wie, gdzie jest Chemiczna, to na pewno trafi.

[link widoczny dla zalogowanych]

Wymyśliłem już nawet jeden scenariusz, roboczo nazwałem go mailmatch Wink
Zasady:
- w scenariuszu występują 2 drużyny, startują z odległych od siebie baz
- każdy uczestnik posiada ze sobą kopertę (kartkę w kształcie koperty)
- jeden z uczestników jest kurierem, który posiada ściśle tajną wiadomość, wszyscy pozostali uczestnicy mają fałszywki
- w momencie śmierci uczestnik porzuca swoją kopertę w miejscu, w którym zginął i żaden członek jego drużyny nie może jej dotykać, natomiast mogą bronić miejsca, w którym koperta się znajduje
- wygrywa drużyna, która przechwyci ściśle tajną wiadomość drużyny przeciwnej
- standardowy scenariusz nie przewiduje dostarczenia ściśle tajnej wiadomości do wyznaczonego miejsca, w wersji rozbudowanej można taki element wprowadzić

Jeśli nikt nie ma nic przeciwko, to jutro rano wrzucę temat strzelanki w niedzielę na forcie IV na forum wmasg.pl

Czw 21:52, 03 Maj 2007 Zobacz profil autora
naytek

Jeśli nikt nie ma nic przeciwko, to jutro rano wrzucę temat strzelanki w niedzielę na forcie IV na forum wmasg.pl

Ja mam. ; P Dlaczego na IV? ; P
Niech się ktoś ze sztabu wypowie. Razz

Czw 23:35, 03 Maj 2007 Zobacz profil autora
Niki

Chciałabym wszystkich poinformować, że ani Oficer, ani Madreus nie wybierają się w niedzielę na strzelankę z różnych powodów. Jedyną 'ważniejszą' osobą jest sierżant Peacemaker, któremu miejscówka jest podobno obojętna Z tego wniosek, że chyba jednak sami musicie rozwiązać ten problem

Pią 8:40, 04 Maj 2007 Zobacz profil autora
brat_peacemaker

A gdyby okazalo sie, ze Pisowi wypadla praca od rana w niedziele, to juz w ogole bedzie wszystko jedno Razz Miejmy nadzieje, ze jednak bede mial wolne i stawimy sie w sile (chociaz) szwadronu.

Pią 8:46, 04 Maj 2007 Zobacz profil autora
Kugar

Mnie miejscówka nie jest obojętna. ; P Nie wiem jak dojechać na FIV, Chemicznej nie lubię, FII jest ok (do "szybkich" scenariuszy), na Strzeszyn pewnie nie będzie zbyt wielu chętnych... Tak sobie tylko paplam. ; )

naytek napisał:
Ja mam. ; P Dlaczego na IV? ; P
Niech się ktoś ze sztabu wypowie. Razz

Dużo gadania, mało działania. Masz jakieś konkretne propozycje? Nie? Tak myślałem
Ktoś musi zorganizować całą zabawę, a ponieważ nie widzę chętnych, to postaram się tym zająć. Chyba, że ktoś wyższy stopniem, w tym wypadku kapral albo sierżant, ewentualnie kapitan Filip, ma coś przeciwko.

Miejscem spotkania będzie prawdopodobnie FIV?, ale nie znam tego fortu, więc dzisiaj pojadę tam i zobaczę, jak to wygląda. Zapasową lokalizacją jest Chemiczna, gdyby fort IV nie nadał się do planowanych scenariuszy.

Opracowałem wstępną wersję drugiego scenariusza. W scenariuszu tym główną rolę będzie odgrywało ukryte złoto, jednak scenariusz będzie się znacznie różnił od scenariusza na ZNTK. Postaram się o trochę większy realizm Wink Szczegóły są na razie tajemnicą.

EDIT> Ściągnąłem mapki fortów, w tym FII, więc tej opcji też nie wykluczam. Wieczorem, jak wrócę, to podejmę ostateczną decyzję Wink

Pią 9:17, 04 Maj 2007 Zobacz profil autora
naytek

To może Strzeszyn, skoro tak mało chętnych?

Pią 11:29, 04 Maj 2007 Zobacz profil autora
Marusia

Post Koperty
Ja wezmę koperty!!!!!!!!!!!!!!!!
Fajny pomysł z tym scenariuszem!

Pią 13:03, 04 Maj 2007 Zobacz profil autora
naytek

W sumie na FIV mam blisko, więc wycofuję swój sprzeciw.

Pią 14:41, 04 Maj 2007 Zobacz profil autora
brat_peacemaker

Jesli ktos mnie pyta, to ja nie bede niczego 'organizowal', bo nie ma takiej potrzeby. Skoro zdecydowalismy, ze jedziemy na WLKP, to jedyne co musimy zrobic, to zaglosowac na forum wmasg i pojawic sie w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie. Jesli ktos czuje potrzebe zagrania bardziej wyrafinowanych scenariuszy, to niech zapyta na wmasg czy pozostali akceptuja ten pomysl. To nie my organizujemy strzelanke, wiec IMHO nie mamy mandatu ni przymusu, by zajmowac sie czyms 'ekstra'.

Pią 15:56, 04 Maj 2007 Zobacz profil autora
Seether

Hmm... no coś w tym jest... możemy tam pojechać, sprawdzić naszą wiedzę, umiejętności, postrzelać się z paroma doświadczonymi ekipami... organizowanie scenariuszy to żaden mus. Powiem więcej, jeśli scenariusz nie wypali to zupełnie niepotrzebnie inni wezmą nas na języki...
Taaaa... rozumiem, powinniśmy być ambitni, ale to będzie pierwsza wspólna strzelanka 13K i PF.
Na pewno trzeba będzie dograć pare spraw, mamy w tą niedziele braki kadrowe, będzie zapewne podział na nowe - niezlotowe szwadrony. Chyba lepiej będzie jeżeli przeprowadzimy w tą niedziele swego rodzaju rekonesans. Nie musimy być od razu organizatorami ogólnopoznańskich Wink.

Pią 19:32, 04 Maj 2007 Zobacz profil autora
Kugar

Wszystko pięknie i ładnie, tylko że od dłuższego czasu ogólnowielkopolskie organizowane są w soboty. Czy tylko ja widzę taką prawidłowość? Pomysł wybrania się w niedzielę na ogólnowielkopolską spowoduje, że w ostatecznym rachunku będziemy się strzelali sami. Próbuję jakoś ratować sytuację, wymyślając scenariusze, bo od początku podejrzewałem, że nikt poza nami się nie zjawi. Jeśli mamy uczestniczyć w ogólnowielkopolskich, to my musimy się dostosować do reszty i zbierać w soboty.

Zauważcie, ilu jest chętnych na sobotnie spotkanie w Poznaniu, mimo że wiele osób w tym samym czasie jedzie do Miłosławia. W mojej propozycji dotyczącej niedzieli dodałem opisy scenariuszy, zobaczymy odzew. Na razie go nie ma Sad

Mam nadzieję, że z frekfencją się mylę, ale jeśli nie, to mimo wszystko się spotkamy. Tylko nie wykruszajcie się, bo każda osoba jest na wagę "złota" Razz

Scenariusz "poszukiwanie złota". Zasady:
- występują 2 drużyny poszukujące złota, możliwe jest również stworzenie 3 małej drużyny broniącej skarbu
- drużyny poszukujące złota startują z odległych baz, nie znają miejsca ukrycia skarbu, w momencie rozpoczęcia scenariusza otwierają kopertę ze wskazówkami, gdzie należy go szukać
- zadaniem drużyny broniącej jest utrzymanie pozycji i niedopuszczenie do wykradzenia złota, sami nie mogą go przenosić
- zadaniem drużyn poszukujących jest odnalezienie ukrytego skarbu i przetransportowanie go do swojej bazy

Przewidywany jest również CTF i zdobywanie szczytu, może coś jeszcze.

Sob 1:27, 05 Maj 2007 Zobacz profil autora
brat_peacemaker

Wcale nie. Strzelaja sie tez w niedziele. Skoro nie robimy ankiety, to ustalmy (Ty ustal Wink ) ostatecznie miejsce i godzine rozpoczecia - tak zeby nikt nie mial watpliwosci co, gdzie, jak i kiedy. Mysle, ze pojawi sie pare osob oprocz nas. Jesli nie, to potraktujemy calosc, jako dobra zabawe i cwiczenia praktyczne z zielonej Wink

Sob 10:19, 05 Maj 2007 Zobacz profil autora
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum 13 Kompania - grupa ASG z Lubonia Strona Główna » Strzelanki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: